15 setembre 2022

Les aules del futur. Les noves formes daprenentatge exigeixen espais diferents

El passat dijous 8 de setembre del 2022 diversos diaris es feien ressò del treball del grup de recerca Smart Classroom Project com un grup de recerca referent a l’àmbit del disseny d’espais d’aprenentatge des de la recerca.

La innovació dels espais d’aprenentatge és una necessitat que emergeix des del moment en què els centres senten la necessitat o es troben en moment de canvi metodològic. L’aula i la resta d’espais d’escoles tal com els coneixem tradicionalment no respon al que molts docents i escoles volen desenvolupar en la pràctica i el projecte educatiu.

A l’article Las aulas del futuro. Las nuevas formas de aprendizaje exigen espacios diferentes, el nostre investigador Guillermo Bautista i la dissenyadora Rosan Bosch proposen a les seves entrevistes el disseny d’espais flexibles, moviment durant l’aprenentatge, llocs que permetin un aprenentatge autònom i motivador i dissenys que evoquin la naturalització de l’espai d’aprenentatge , entre altres elements on fixar l’atenció en el disseny d’espais d’aprenentatge.

A més, no només l’aprenentatge és l’objectiu, sinó el benestar de qui és al centre, i la cura de la persona, com a base fonamental per al desenvolupament de la persona de qualsevol edat als centres educatius de qualsevol tipus.

 

Veure notícia

 

Smart Classroom Project

Twitter: @SmartClassPro 

Instagram: @smartclassroomprojec

 

Guillermo Bautista 

twitter: @smart_open

Instagram: @smartclassroom